پاره شدن جوراب، اتفاقی ناخوشایند برای اکثر افراد است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که برای رفتن به محل کار، مهمانی یا هرجای دیگری بهصورت عجلهای جورابی را انتخاب کنید. اما بعد از پوشیدن، متوجه سوراخ روی آن شوید و در مدت زمانی که پای شما است، احساس بدی داشته باشید. زیرا ممکن است در هر لحظه شرایطی پیش آید که مجبور به در آوردن کفشهایتان شوید.
از طرفی قسمتی از پا که از پارگی جوراب بیرون میآید و پوششی ندارد، در اثر برخورد مستقیم با کفش دچار قرمزی، خارش و تاول میشود. اما علت سوراخ شدن جوراب چیست؟ چرا پس از چند بار استفاده پاره میشود؟ آیا خرید جوراب با کیفیت تاثیرگذار هست؟برای جلوگیری از سوراخ شدن جوراب چه راهکارهایی وجود دارد تا طول عمر آن را افزایش دهید؟ در این مقاله به این سوالها پاسخ خواهیم داد. پس همراهمان بمانید.
15 علت سوراخ شدن جوراب چیست؟
سوراخ شدن جوراب دلایل مختلفی دارد که در ادامه بهطور کامل به توضیح آنها میپردازیم.
- جنس: از مهمترین مواردی که در پاره شدن جوراب اهمیت دارد، جنس آن است. نوع الیاف تشکیلدهنده و جنس این پاپوش تاثیر زیادی بر کیفیت، دوام و ماندگاری آن میگذارد. انواع ارزان معمولا از نخهای نازک و بیکیفیت دوخته شدهاند، در نتیجه خیلی زود از بین میروند و سوراخ میشوند.
- شکل و اندازه پا: پا و انگشتان برخی از افراد بسیار کشیده است، این موضوع باعث فشار بیشتر روی جوراب میشود. بنابراین نوک آن بعد از چند بار استفاده پاره خواهد شد و میتوان گفت انگشت پا علت پاره شدن جوراب است.
- شستشوی نامناسب: هنگامی که بعد از چندین مرتبه استفاده از جوراب آن را نشویید، پس از مدتی پوسیده میشود و از بین میرود. از طرفی از دیگر عوامل سوراخ شدن جوراب شستن آن با سایر لباسهای رنگی، آب بسیار گرم و شوینده نامناسب است.
- سایش با آستر داخلی کفش: یکی از دلایل سوراخ شدن جوراب، سایش آن بهمرور زمان با آستر داخلی خشن و زبر کفش است.
- استفاده طولانی در طول شبانهروز: بسیاری از افراد بعد از خروج از خانه تا مدت زمان زیادی جوراب مردانه یا زنانه پوشیدهاند که باعث میشود مقاومت و کشش خود را از دست بدهد. از طرفی در مقابل ساییدگی نیز قرار میگیرد و میپوسد.
- بلند بودن ناخن: یک علت سوراخ شدن جوراب، بلند بودن ناخنهای پا است که آن را بیشتر افراد تجربه کردهاند. ناخن بهدلیل جنس خشک و برخورد مداوم با سر جوراب باعث پارگی آن در نوک انگشتان پا میشود.
- رطوبت: یک علت پاره شدن جوراب ممکن است پوشیدن آن زمانی باشد که هنوز کامل خشک نشده است.
سایر دلایل سوراخ شدن جوراب
- کشیدن پا روی زمین: بسیاری از افراد در زمان راه رفتن، پای خود را بهاندازه کافی از زمین بلند نمیکنند. در نتیجه کف جوراب با زمین تماس بیشتری دارد و آن پاره میشود.
- زبری و خشکی کف پا: زبر بودن کف پا نیز میتواند علت سوراخ شدن جوراب باشد.
- پوشیدن ناگهانی: اگر بهصورت ناگهانی جوراب را بپوشید و آن را بهسمت بالا بکشید، انعطاف خود را از دست میدهد و تحت کشیدگی بیشتری قرار میگیرد. بنابراین سوراخ میشود.
- استفاده نکردن از کفش: اگر مدت زمان طولانی از جوراب بدون کفش استفاده کنید، کف آن بر اثر سایش از بین میرود.
- اندازه اشتباه: اگر زمان خرید جوراب زنانه یا مردانه به کوچکتر یا بزرگتر آن در مقایسه با اندازه پای خود دقت نکنید، زودتر از حد انتظار سوراخ میشود. بنابراین اندازه نیز میتواند علت پاره شدن جوراب باشد.
- نگهداری نامناسب: اگر بعد از استفاده از جورابهایتان آنها را در گوشهای بیندازید، ممکن است در اثر جسمی تیز پاره شوند.
- کشیدن بیش از حد در ناحیه نوک انگشتان پا: اگر جوراب را بیش از در این ناحیه بکشید، تحت فشار قرار میگیرد و بهسرعت سوراخ میشود.
- انجام فعالیتهای سنگین: اگر ورزشکار هستید یا فعالیتهای سنگین انجام میدهید، جورابهایتان بیشتر تحت اصطکاک قرار میگیرند و از بین میروند. بنابراین فعالیت سنگین میتواند علت سوراخ شدن جوراب باشد.
- حشرات: بعضی از حشرات ماننده مورچهها الیاف این پاپوش را میخورند و باعث سوراخ شدن آن میشوند.
راهکارهای کاربردی برای جلوگیری از سوراخ شدن جوراب
روشهای زیادی برای جلوگیری از سوراخ شدن جوراب وجود دارد که در ادامه توضیح میدهیم.
1. کیفیت جوراب
یک علت پاره شدن جوراب بیتوجهی به کیفیت و جنس آن است. با خرید جوراب نخی و با کیفیت از مری مارکت میتوانید از پاره شدن آن جلوگیری کنید.
2. استفاده از کفش
راه رفتن زمین سخت و ناهموار علت پاره شدن جوراب است، پس سعی کنید به همراه آن کفش بپوشید.
3. به مسیر حرکت خود دقت کنید
برای جلوگیری از سوراخ شدن جوراب از راه رفتن روی سطوح سفت و سخت بپرهیزید.
4. مدت استفاده را رعایت کنید
یک علت پاره شدن جوراب، استفاده طولانی از آن در طول روز است.
5. شستشوی صحیح
برای جلوگیری از سوراخ شدن جوراب، آن را با آب داغ نشویید.
6. از لباسشویی استفاده نکنید
بهتر است این پاپوش را با دست بشویید و آن را داخل لباسشویی اصلا نیاندازید.
7. ناخنهای پای خود را کوتاه کنید
ناخن بلند یک علت سوراخ شدن جوراب است. ناخنهایتان را کوتاه و مرتب نگه دارید.
8. به سلامت پاهایتان اهمیت دهید
به کف پاهایتان کرمهای نرمکننده و مرطوبکننده بمالید تا خشکی و زبری آن از بین برود. چون در جلوگیری از سوراخ شدن جوراب موثر است.
9. از جوراب زمانی که خیس است استفاده نکنید
اجازه دهید جورابهایتان کامل خشک شوند و بعد آنها را بپوشید.
10. چندین جفت جوراب داشته باشید
در طول هفته از چند جفت جوراب استفاده کنید تا عمر هرکدام را افزایش دهید.
11. جلوی اصطکاک بیش از حد را بگیرید
برای فعالیتهای ورزشی و سنگین از جورابهای مخصوص کمک بگیرید. اصطکاک بیش از حد علت پاره شدن جوراب است.
12. به نحوه پوشیدن جوراب دقت کنید
جوراب را بهآرامی بپوشید تا ناگهان کشیده و پاره نشوید
13. زمان خرید به اندازه دقت کنید
دقت کنید جورابی که میخرید اندازه پای شما باشد. از خرید انواع کوچکتر بپرهیزید.
14. شستشوی مرتب
بعد از هر بار استفاده از جوراب، آن را بشویید تا به افزایش عمرش کمک کنید.
15. نگهداری صحیح
جورابها را در مکانی جداگانه و مخصوص بگذارید و آنها را تا کنید.
16. استفاده از شوینده مناسب
از شوینده مناسب برای شستن جورابهایتان کمک بگیرید، چون بعضی از آنها به مواد خاصی واکنش نشان میدهند و زودتر فرسوده میشود.
17. صحیح راه بروید
به راه رفتن خود دقت کنید. قدمهایتان باید کمی از سطح زمین فاصله داشته باشد تا به جلوگیری از سوراخ شدن جوراب به دلیل اصطکاک کمتر آن با زمین کمک کنید.
18. کفش مناسب بپوشید
یک علت سوراخ شدن جوراب اصطکاک با کفش است که با انتخاب کفش مناسب مقدار آن را به حداقل میرسانید.
کدام جنس جوراب عمر بیشتری خواهد داشت؟
برای تولید جوراب از مواد اولیه متنوعی استفاده میکنند. از جمله:
پنبهای
پنبه مادهای بسیار نرم و راحت است و از تحریک و حساسیت پوست جلوگیری میکند. این جنس از جورابها عرق پا را بهخوبی جذب میکنند و بسیار راحت هستند و در انواع مختلف نازک، ضخیم، سبک و سنگین تولید میشوند.
نخی
بهترین و مرغوبترین جنس جوراب، نخی است که برای فعالیتهای سنگین مانند ورزش بسیار مناسب است.چون از بهوجود آمدن قارچ، حساسیت و آلرژی جلوگیری میکنند. شستشویشان نیز بسیار راحت است. اما دقت کنید که مدلهای نخی رطوبت را در خود نگه میدارند که چنین ویژگی باعث میشود تا در استفاده طولانی مدت، شخص احساس راحتی خود را از دست بدهد.
با الیاف مصنوعی
این دسته از جورابها از اکریلیک، نایلون و پلی استر تولید میشوند. انواع بافته شده از این الیاف، خیلی سریع بو میگیرند و از نظر بهداشتی نیز به سلامت پا ضربه میزنند. جنس نامرغوب این الیافها علت سوراخ شدن جورابها هستند.
پشمی
جورابهای پشمی مناسب فصول سرد سال هستند. اگر پاهای شما دائما یخ میکنند، آنها را توصیه میکنیم. باید دقت داشته باشید که جوراب پشمی توانایی کمی در جذب رطوبت دارد و میتواند بیماریهای قارچی را تشدید کند.
ابریشمی
ظریفترین و لطیفترین جنس جوراب به انواع ابریشمی تعلق دارد. آنها استحکام و ماندگاری بسیار کمی دارند و برای فعالیتهای سنگین توصیه نمیشوند. از طرفی اگر فقط به فکر آراستگی ظاهر خود هستید و زیاد مهمانی میروید، گزینه مناسبی برای شما خواهند بود.
چگونه سوراخ جوراب را بدوزیم؟ ترفندهای رفو کردن جوراب
شاید فکر کنید به علت سوراخ شدن جوراب، باید آن را دور انداخت. اما این تفکر اشتباه است و شما با دانستن چند ترفند میتوانید بهراحتی جورابهای خود را مثل روز اول بدوزید تا پس از آن عمری دوباره بگیرند و بیشتر از آنها استفاده کنید. برای جلوگیری از سوراخ شدن جوراب و دوختن آن به وسایل زیر نیاز است.
- یک چوب تخممرغی شکل رفوگری یا وسیلهای شبیه به آن
- نخ نازک یا نخ طرحدار که رنگ آن مطابق با رنگ جوراب است.
- سوزن
ابتدا جوراب سوراخ را پشت و روکنید. حال چوب رفوگری را داخل آن در محدودهای قرار دهید که سوراخ است. این چوب ناحیه سوراخ را باز نگه میدارد، زیرا قرار است روی آن را بدوزیم. قسمتهای نخشده اطراف سوراخ را با قیچی بچینید تا آن قسمت تمیز و مرتب شود. سوزن را نخ کنید. دقت داشته باشید نخ باید بلند باشد و انتهای آن نیز به گره نیاز ندارد.
از کمی آن طرفتر از سوراخ سوزن را داخل الیاف جوراب میکنیم. بهاندازه یک میلیمتر جلو میرویم و باز سوزن را از داخل الیاف رد میکنیم. با تکرار این کار بهصورت رفت و برگشت در اطراف پارگی، سوراخ بهطور کامل پوشیده میشود.
حال جوراب را 90 درجه بچرخانید و دوباره مراحل گفته شده را تکرار کنید. دوخت شما شبیه به بافت سبدی میشود. بعد از اتمام کار اضافههای نخ را بچینید. در انتها جوراب را بهحالت اصلی خود برگردانید و خواهید دید که چگونه پارگی آن از بین رفته است.
سلام
میخواستم بدونم ضرر داره که میشه جوراب پامون باشه ؟
آخه من خیلی سرماییم همیشه تو خونه هم جوراب پامه
سلام دوست عزیز
پوشیدن جوراب در خانه بهخصوص برای افرادی که سرماخور هستند، مشکلی ندارد و حتی میتواند به گرم نگهداشتن پاها و بهبود گردش خون کمک کند. اما مضرات همیشه جوراب پوشیدن ممکن است شامل مشکلاتی مثل ایجاد تعریق بیش از حد پا، رشد قارچ و باکتری، و افزایش احتمال بوی بد پا باشد. برای جلوگیری از این مشکلات، بهتر است از جورابهای نخی و با قابلیت تهویه مناسب استفاده کنید و بهطور منظم جورابها را تعویض کرده و پاها را به خوبی شستشو دهید تا از مشکلات پوستی جلوگیری شود.